Hi han moltes coses que podem fer GRATIS per a que esta vida que ens dura una "rosà" siga millor, ens sentim be i a més fan sentir bé als que ens rodegen, ajudant que la seua vida siga millor, cosa que no va gens mal en aquestos temps de _ _ _ _ _ (ja sabeu de que, no?). Com no açò és una cadena i no costa gens començar-la, el bon rotllo crida al bon rotllo!!!

- Intenteu escoltar bona música tots els dies, ja se que lo de "bona" és relatiu per a cada persona, però la música aplega a l'anima més ràpid del que ens pensem.

- Si només tens ganes de dormir i no despertar busca cada dia un propòsit o una excusa per alçar-te però amb bon humor. No és el mateix: "ostia quin palo, puto despertador de merda. I ara bon mati a la feina a suportar als quatre pesats de torn”; que: "bueno, un dilluns més, tota la setmaneta per davant, és matí però no hi ha son que una bona llavada de cara puga aclarir. I a currar, igual hui venen clients nous i la faeneta va un poc millor". Si estàs aturat, més motiu per intentar veure les coses d’altra manera, alçat i fes les feines de casa, si les acabes, pega un passeig o inclús corre (el deport ajuda molt a pujar la moral i a sentir-se be). El que és important és que tingues ganes d’amaneixer cada dia, ja que després massa anys tenim per a estar amb els ull tancats.

- Intenta jugar. Ja se que amb certa edat és difícil, però mereix la pena, al principi et sents estrany, inclús incòmode, però quan t'acostumes et sents de puta mare. Juga i juga amb companyia, feu-se cosquerelles, caixqueu-se, pegueuse coixinaes, no sé hi ha mil maneres de jugar i, sobretot, riure’s. Segur que moltes vegades has vist xiquets jugant i penses, sense res i lo bé que seu pasen, pues per algo serà...

- Intenta llegir. Igual té si és una novel·la, un còmic o un conte, però llig. Deixa volar la teua imaginació i dóna-li vida al món que algú ha escrit per a això. La lectura és una manera molt agradable de viatjar sense moure’t de casa, de ser algú diferent i, el més important, deixar per uns moments els problemes quotidians que pugues tindre de costat.

- Intenta brindar molt, brinda per coses simples i per la salut, brinda per xorrades i per coses importants, brinda per coses meravelloses i brinda per brindar, perquè encara que no ho parega sempre tindrem algun motiu per a alçar les nostres copes, per menut que siga. Per suposat brinda amb bona companyia i, per eixa companyia.

- Quan entres a un lloc digues: Buenas, bon dia, hola, iee, o lo que vulgues, però digues algo. No és només per educació, és que amb eixe bon dia estàs transmitint energia positiva a la gent que està en eixe lloc. Fins la persona més agra, et contestarà. I no vull dir-te res si damunt ho acompanyes d'un somriure!!! Aquest fet sempre és correspost, és l’efecte simpatia, com passa amb els badalls, doncs si, el somriure també s’apega!

- Dóna’t compte del que tens al teu voltant. Per exemple, jo baixe moltes vegades a Moraira per qüestions de feina, però sempre hi ha algun dia, que conforme baixe de Teulada, hem quede flipada amb la vista que hi ha de la mar, xé, el sol brillant damunt de la l’aigua, de vegades daurat, d’altres platejat, és brutal, de veres. Segur que més d'una vegada vos ha passat, pues mira si ho tenim fàcil... per a que desprès diguem que tot és una merda i de no res ens queixem. He dit Moraira per posar un exemple, però que penseu quan baixeu cap a la Fustera? O quan pugeu a Bernia? Si, a més a més, vivim en un lloc privilegiat, deuríem sentir-nos feliços només per aquest fet.

- Estima amb totes les teues forces, com si fos l’últim dia que ho pogueres fer. Estima la teua gent i ells t’estimaran a tu. Perquè si hi ha algo vertaderament important en aquests quatre dies que estem ací son totes i cadascuna de les personetes que estan amb nosaltres i dia a dia ens donen suport, anims, alegries i moments meravellosos. Tenint això ja podem considerar-nos rics.

Bó, jo trobe que pa hui ja esta bé, demà més... Besadetes per a tots, que també son boníssimes.

Nydia (12 de Gener de 2009)

1 comentaris:

Anònim ha dit...

gracies Nydia , encara que son coses que sabem i si et soc sincer soc del mateix pensar que tu , no esta mal llegir algo tan bonic com el que tu has escrit per a recordar-ho , sempre hi ha un moment que se me oblida i ho veig de color fosc.
ara ja estic pensant en dema i en eixe somriure.

visa